Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnkroatie.com

+31 702173002

individuele fietsvakantie

Fiets de Istrische wijnroute

BELEEF EEN UNIEKE REIS MET ORIGINELE ACCOMMODATIES, PROEF DE CULTUUR EN GENIET VAN DE INDRUKWEKKENDE NATUUR VAN ISTRIË

Op de fiets ervaar je de omgeving intenser. Ga op in de natuur op een sportieve manier, fiets door heuveldorpjes, door olijf- en wijngaarden. Dit in combinatie met de levendige westkust maakt deze fietsvakantie heel divers.

TYPE VAKANTIE

Fietsvakantie 

Aantal dagen

8 dagen (+/- dagen mogelijk)

Prijs

 vanaf € 610 per persoon

Geschikt voor

Familie / Kleine groep

wijnroute fiets Istrie

Je ontdekkingsreis al fietsend door Istrië begint in de noordelijkste punt van het Schiereiland van Istrië – Savudrija, met de oudste vuurtoren van de Adriatische Zee, ervaar je de afdaling naar de kleine stad Umag, ooit een zomerresidentie van een Romeinse edelman. Stop voor het proeven van heerlijke soorten wijn, zoals de locale Muscat wijn. Bij Buje en Brtonigla beland je in de geschiedenis van Istrië. In Novigrad maak je kennis met heerlijke olijfolieproducten. Kris kras door het noordwestelijke deel van Istrië, ervaar je een zeer gevarieerde reis: Grožnjan, Oprtalj, Motovun, Bale, Rovinj en de voormalige Romeinse kolonie Poreč vertellen allemaal onderweg hun verhalen, een stukje geschiedenis om voor altijd te onthouden.


Kenmerken van deze reis

 • Start/Finish: Buje / Rovinj
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk tot gemiddeld. Deze reis vereist een goede conditie van de fietser. Tijdens de soms lange fietsdagen komen hogere heuvels voor. De afstand per dag is 35 km tot 55 km.
 • Lengte van de reis: 8 dagen / 7 nachten
 • Prijs vanaf: €610
 • Beschikbaar elke dag van de week tussen 15 maart en 15 november
 • Afstand: 279 km
 • Routebeschrijvingen en kaart inbegrepen
 • Verblijf in kleinschalige accommodaties

Er is iets magisch in Istrië, het grootste Kroatische schiereiland, ondergedompeld in het blauw van de Adriatische Zee. De groene bossen, historische heuvelachtige steden, wijngaarden, olijfgaarden en rivieren zijn een perfecte combinatie van de schoonheid van de natuur, geschiedenis en cultuur. Wanneer je hieraan de verleidelijke smaken van uitstekende Istrische wijnen toevoegt, weet je gewoon dat dit een gebied is dat je alles biedt wat je nodig hebt. Geniet van de fietstocht door de verborgen middeleeuwse steden Grožnjan, Oprtalj, Motovun en de voormalige Romeinse kolonie Poreč. Je passeert een landschap van heuvels omlijst door rivieren, met bossen, wijngaarden en olijfgaarden. Neem een pauze bij de wijnmakers en proef inheemse wijnen zoals Malvasia en Teran. Trakteer jezelf op smakelijke lekkernijen en ervaar alle charmes van Istrië.

Hoogtepunten van deze reis

 • Fietsen door het adembenemende landschap van Istrië
 • Bezoek aan een wijnboerderij
 • Proeven van de wijnen en culinaire specialiteiten van Istrië
 • Een bezoek aan de middeleeuwse steden Motovun, Grožnjan, Poreč, Rovinj

De accommodaties liggen op de route en zijn ‘fietser-vriendelijk. Je verblijft in gezellige lokale bed & breakfasts of hotels. De accommodaties zijn gekwalificeerd in 3 of 4 sterren accommodaties. Het  ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Bij de meeste accommodaties is het mogelijk te dineren. Waar dat niet het geval is, is er altijd een restaurant in de omgeving (op loopafstand). De accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd op locatie en authenticiteit. Bij een boeking wordt afhankelijk van de beschikbaarheid vergelijkbare accommodaties aangeboden.

Locatie 1: Omgeving Buje

Locatie 2: Motovun

Locatie 3: Omgeving Porec

Locatie 4: Rovinj

DAG 1 - AANKOMST

Na je aankomst in Buje ontmoet je, in de middag, een contactpersoon van de provider van je fietsreis. Hier krijg je het pakket inclusief hotel vouchers, fiets met uitrusting, kaarten en routebeschrijving. Met de minivan rijd je naar Buje waar vandaan je de volgende dag gaat fietsen. Je overnacht in guesthouse Lovac of iets vergelijkbaars. Het guesthouse is landelijk gelegen in hartje Istrië, in een oase van rust, een ideale startpunt om deze mooie omgeving te ontdekken.

Accommodatie: Guesthouse Lovac of vergelijkbaar

DAG 2 - VAN BUJE VIA UMAG NAAR BUJE – 51 km / hoogteverschil 505m

Deze tour begint met een gemakkelijke afdaling naar de kust op het noordelijkste puntje van het Istrische schiereiland. Je kunt de 36 meter hoge vuurtoren bezoeken, die volgens de legende gebouwd is door graaf Metternich als zijn liefdesnest. Savudrija heeft een van de oudste vuurtorens in de Adriatische Zee, gebouwd in 1818. De route loopt verder zuidwaarts naar Umag. De glamour, pracht en schittering van de tijd is nog steeds te zien in de Venetiaanse huizen van de oude stad. Stadsmuren en vestingwerken zijn gedeeltelijk bewaard gebleven, evenals enkele renaissance en barokke gebouwen en kerken. Wijngaarden en olijfgaarden creëren de typische sfeer van het west-Istrische landschap. Bezoek de wijnkelder om de muscat, een lokale wijn, te proeven.

Accommodatie: Guesthouse Lovac of vergelijkbaar
Maaltijden: Ontbijt inbegrepen
Afstand: 51 km

DAG 3 – VAN BUJE VIA BRTONIGLA/NOVIGRAD NAAR BUJE – 44 km / hoogteverschil 390m

Vanuit Buje fiets je via het pittoreske dorp Kršete naar de kleine stad Brtonigla, met haar kerken en kloosters uit de 15e eeuw. De route leidt door wijn- en olijfgaarden. Wijn uit dit gebied (teran) is erg populair. Via de  eindeloze wijngaarden bereik je Novigrad waar je de olijfolieproductie kunt bezoeken en enkele van de beste oliën proeven. Via de kustdorpen Dajla en Karigador kom je bij Lovrečica. De route volgend door Škrinjari, Babići en Buroli dorp zie je de traditionele istrische huizen. De weg langs de wijnmakerij brengt je terug naar je accommodatie.

Accommodatie: Guesthouse Lovac of vergelijkbaar
Maaltijden: Ontbijt inbegrepen
Afstand: 44 km

DAG 4 – VAN BUJE NAAR MOTOVUN – 37 km / hoogteverschil 690m

Vanaf Buje ga je verder richting Grožnjan. Een typische istrische middeleeuwse stad hoog gelegen op de top van een heuvel langs de rivier de Mirna. Als je door de straten loopt waarin bijna elke deur naar ateliers of galeries leidt, en waar uit elke richting de geluiden van verschillende muziekgenres weerkaatst, van klassiek tot jazz, zul je begrijpen waarom Grožnjan bekend staat als "De stad van kunstenaars". Oprtalj, met een onveranderd stedelijke middeleeuwse bouwstijl, de smalle straatjes, de winkeltjes, de prachtige Venetiaanse gebouwen, deuren en overdekte steegjes. Vanaf Oprtalj ga je bergafwaarts fietsend genieten van het uitzicht op de Mirna rivier. Uiteindelijk kom je aan in Livade. Livade is het truffelcentrum van Istrië waar je de lokale truffelwinkel kan bezoeken en de truffel proeven in zijn verschillende vormen. Op de heuvel tegenover Livade ligt Motovun, zeker het meest beroemde istrische middeleeuwse heuveldorp. Rondom Livade is vooral het bos van Motovun dat langs de mirna riviervallei loopt, rijk aan truffels.

Accommodatie: Guesthouse Villa Borgo of hotel "Kaštel" in Motovun
Maaltijden: Ontbijt inbegrepen
Afstand: 37 km

DAG 5 – VAN MOTOVUN NAAR POREČ - 39 km / hoogteverschil 380m

Dit deel van de route gaat van het binnenland naar de kust. Het volgt de weg naar Višnjan waar je langs een sterrenwacht komt. Het is een van de 5 beroemdste sterrenwachten ter wereld. De weg gaat verder naar de stad Višnjan die op 246m hoogte ligt en waar je uitzicht hebt op de west-Istrische kust en de kustplaats Poreč. In de omgeving van Višnjan is het mogelijk wijnkelders te bezoeken met wijn uit Poreč, vooral Malvasia. De route loopt vervolgens naar Tar, een klein stadje op een heuvel en naar Nova Vas, bij de beroemde Baredine grot, die je kunt bezoeken. Uiteindelijk kom je aan in Poreč.

Accommodatie: Hotel 3* “Poreč” of vergelijkbaar
Maaltijden: Ontbijt inbegrepen
Afstand: 39 km

DAG 6 – VAN POREČ VIA VRSAR NAAR POREČ - 43 km / hoogteverschil 510m

Vanaf Poreč begint de route met het bekijken van de Eufrasius basiliek, het meest waardevolle monument in Poreč, een kerk gebouwd in de 6e eeuw. Volg de weg tot je het dorp Bačva bereikt. Bačva is het hoogste punt van deze etappe. Er is een restaurant met traditionele gerechten waar je kunt genieten van het proeven van lokaal eten. De route vervolgt zich naar zuidelijke dorpen en komt uit aan de kust in de stad Vrsar. Met een indrukwekkend uitzicht op de kust, was het vanzelfsprekend voor Vrsar om een verdedigd fort te worden. Slechts delen van het vestingsysteem, gebouwd in de 12e eeuw, zijn bewaard gebleven, maar het fort-kasteel is zeker een kijkje waard. Na Vrsar loopt de route door het vissersdorp Funtana, Zelena en Plava Laguna

Accommodatie: Hotel 3* “Poreč” of vergelijkbaar
Maaltijden: Ontbijt inbegrepen
Afstand: 43 km

DAG 7 – VAN POREČ VIA KANFANAR NAAR ROVINJ - 33 km optioneel  / 32 km / hoogteverschil 602m ( 159m)

Na het ontbijt kun je ervoor kiezen om naar Kanfanar te worden gebracht of het zelf te bereiken. Kanfanar is een klein stadje boven de Lim vallei. Vanuit Kanfanar begint de platste rit van allemaal in deze tour. Fietsend tussen de istrische dorpjes in het binnenland zie je de traditionele Istrische huisjes gebruikt door boeren (kažun). Aangekomen in Bale kun je het Bebmbo paleis, het stadsplein en het museum bezoeken. Je fietst richting Rovinj en onderweg kom je langs Palud, een ornithologische reservaat waar je kunt rondfietsen. Na het dorp Kokuletovica kun je Monkodonja bezoeken. Monkodonja is een prehistorische heuvelstad bewoond rond 1800-1200 voor Christus tijdens de bronstijd. Na Monkodonja bereik je Rovinj, het eindpuntl van deze tour, de "Parel van adriatische zee". Met zijn kerk en klokkentoren op de heuvel is het van alle kanten zeer herkenbaar. Rovinj wordt ook wel het Istrisch Venetië genoemd. De oude stad dat ooit een eiland was en vervolgens verbonden was met land, is beroemd om zijn traditionele boot genaamd batana. Restaurants met verse vis in combinatie met malvasia maken de sfeer van deze week compleet. Het zal je fascineren. Iedereen kan genieten van Rovinj, zijn charme en magie.

Accommodatie:  Hotel 3* “Vila Lili” of vergelijkbaar

Maaltijden: Ontbijt inbegrepen
Afstand: 33 km (optioneel) / 32 km

DAG 8 – VERTREK

Vertrek na ontbijt.
Maaltijden: Ontbijt inbegrepen

INBEGREPEN:

 • Info meeting met vertegenwoordiger lokale provider
 • 3 overnachtingen in de omgeving Buje/Brtonigla
 • 1 overnachting in Motovun
 • 2 overnachtingen in Porec/Vrsar
 • 1 overnachting in Rovinj
 • 7 x ontbijt
 • Informatiepakket inclusief gedetailleerde routebeschrijving (kaart en routeboek), vouchers, bagagelabels, bagage transport tussen accommodaties, 24/7 noodnummer

NIET INBEGREPEN:

 • Reis- en fietsverzekering
 • Je reis naar Kroatië
 • Transfer van de luchthaven naar de accommodatie (kan wel georganiseerd worden)
 • Lunches, diners en drinken
 • Fietsverhuur met uitrusting

OPTIONEEL

 • Huur van racefiets, hybride/trekking fiets of E-bike
 • Transfer van luchthaven naar accommodatie
 • Eenpersoonstoeslag
 • Verlenging van de reis
Accommodaties/PeriodeSeizoen ASeizoen BSeizoen CSeizoen D
Classic Hotels 3*610650690740
Single toeslag classic120140140160
Toeslag alleen reizend classic240260260280
Toeslag halfpension classic (6 diners)180180180180
Premium Hotels 4*1060118013301390
Single toeslag Premium450450490550
Toeslag alleen reizend Premium570570610670

 

Seizoen A:  01/03 - 27/04

Seizoen B:  28/04 - 28/05 en 28/09 - 30/11

Seizoen C:  29/05 - 27/06 en 29/08 - 27/09

Seizoen D:  28/06 - 28/08

 

Prijzen zijn in EUR per persoon bij een verblijf in een tweepersoonskamer. Deze reis is beschikbaar van half maart tot half november. De flexibiliteit van self-guided vakanties betekent dat er geen vaste data zijn en dat u uw reis op elke datum binnen het seizoen kunt beginnen.

De huur van de fiets is niet inbegrepen in de prijs. Met meer dan 100 fietsen kan de lokale provider een geschikte fiets voor u aanbieden.

 

Racefietsen – Merk: Felt, Model Z85

 • Versnellingen: 2x11 Shimano 105, kettingblad 34-50, cassette 12-32. De fiets is beschikbaar in de volgende frame maten: 51 cm, 54 cm, 56 cm en 61cm.
 • Uitrusting: fietscomputer, 2 houders voor drinkflessen, zadeltas inclusief reserveband, bandenlichter en gereedschap, handpomp en slot.
 • Beschikbare pedalen: platte pedalen, toe clips en klikpedalen (SPD, SL, LOOK) met toeslag

7 dagen: €140

Optioneel met toeslag: extra dagen, toe clips, SPD klikpedalen, GPS huur. 

 

Hybride/Trekkingfiets – Merk: Musing

 • Versnellingen: 3x9 Shimano Alivio, kettingblad 28-38-48, cassette 11-32. De fiets is beschikbaar in de volgende frame maten voor mannen: 49 cm, 52 cm, 55 cm, 58 cm en 61cm en voor vrouwen: 43 cm, 48 cm, 53 cm
 • Uitrusting: fietscomputer, drinkfles houder, zadeltas inclusief reserveband, bandenlichter en gereedschap, handpomp en slot. Extra uitrusting is inclusief de huur: een waterproof zijtas van 20 liter, 1 stuurtas of kaarthouder en helm.

7 dagen: €90

Optioneel met toeslag: extra dagen, extra zijtas, toe clips, SPD klikpedalen, GPS huur                           

 

E-bikes - merk: Musing

 • Shimano Steps E6100 (250W), Accu 418Wh (bereik in ECO stand 100 km, in sport stand 50 km). Versnellingen: 1x10 Shimano Deore, kettingblad 38, cassette 11-32. De fiets is beschikbaar in de volgende frame maten: 48 cm, 52 cm, 56 cm
 • Uitrusting: fietscomputer, drinkfles houder, zadeltas inclusief reserveband, bandenlichter en gereedschap, handpomp en slot. Extra uitrusting is inclusief de huur: een waterproof zijtas van 20 liter, 1 stuurtas of kaarthouder en helm.

7 dagen: €180

Optioneel met toeslag: extra dagen, extra zijtas, toe clips, SPD klikpedalen, GPS huur                           

 

PRIVÉ TRANSFERS:

Je kunt een privé transfer van/naar enkele luchthavens/stations/steden boeken. Prijzen zijn in Euro’s per voertuig (niet p.p) voor een enkele reis. Voor prijzen neem contact met ons op.

fietsroutes istrie

Ontdek fietsend het binnenland van Kroatië!

Je hoeft je route niet uit te stippelen, je accommodaties te kiezen of je bagage zelf te vervoeren.... In deze reis is alles geregeld, van begin tot eind! De fietspaden zijn kritisch uitgezocht, de accommodaties met zorg geselecteerd en er staat een team standby voor het vervoer van je bagage en 24/7 ondersteuning!!