wandelvakantie

op eilanden

Eilandhoppen te voet 

BELEEF EEN UNIEKE REIS MET ORIGINELE ACCOMMODATIES. PROEF DE CULTUUR EN GENIET VAN DE INDRUKWEKKENDE NATUUR VAN HET ZUIDEN VAN KROATIË

Wandel en geniet intens van de mooiste kustlijn van Kroatië. Ga op in de natuur en wandel door historische dorpjes, door wijngaarden en het nationaal park Mljet. Ontdek de geboortestad van Marco Polo, Korčula, en geniet van deze avontuurlijke wandelvakantie.

TYPE VAKANTIE

Wandelvakantie 

Aantal dagen

7 dagen (+/- dagen mogelijk)

Prijs

 vanaf € 1230 per persoon

Geschikt voor

Stel / Kleine groep

wandelvakantie
Split wandelroute
split
Split met bergen eracht
wandelen rond Split
Straatje met oude huizen in Split
wandelen eilanden Kroatie
wandelvakantie Dalmatie
Postira
Kroatie wandelvakantie
Hvar
wandelen in Kroatie
Hvar
Hvar
wandelen Dalmatie
Dalmatia
Kroatie wandelvakantie
Korcula Jelsa
Mljet bergen
wandelroute Mljet
natuurpark Mljet

Wandelen van Split naar Dubrovnik is één van de beste keuzes voor een avontuurlijke vakantie. Ontdek één van de mooiste kusten van Europa te voet. Beginnend in het historische Split leer je de Kroatische cultuur en geschiedenis kennen en terwijl je de eilanden Hvar en Korčula rondloopt ervaar je de uitzonderlijk mooie natuur en tradities. Het eiland Mljet, een nationaal park, biedt je een wandeling rond twee meren en een relaxte boottocht. De reis eindigt met een rondleiding door het historische Dubrovnik door een lokale gids, een expert in de cultuur en geschiedenis van de stad.

Bij deze wandelvakantie hoef je niet zelf je route uit te stippelen of je accommodaties te kiezen; alles is van begin tot eind geregeld. De wandelpaden zijn kritisch gekozen, de accommodaties met zorg geselecteerd en er staat 24/7 een team standby voor ondersteuning.


Kenmerken van deze reis

 • Start/Finish: Split / Dubrovnik
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk tot gemiddeld. 
 • Beschikbaar: elke dag tussen 8 april tot 12 oktober
 • Afstand: 44 km (afstand per dag: 10 - 15 kilometer, 3 - 5 uur per dag)
 • Routebeschrijvingen en kaart inbegrepen
 • Verblijf in kleinschalige accommodaties

Split, de tweede grootste stad van Kroatië, is een ideale uitgangspunt voor je reis. Je hebt wat tijd om de stad te ontdekken, voordat je met een catamaran vertrekt naar het eiland Hvar. Wandelend door oude dorpjes met de traditionele bouwstijl, door lavendelvelden en wijngaarden doorkruis je het eiland. Met een ferry bereik je Korčula, een eiland met de geweldige middeleeuwse stad Korčula, ook wel klein Dubrovnik genoemd. Deze geboortestad van Marco Polo is volledig omgeven door stadsmuren en heeft een autovrij centrum waar de smalle straatjes zich lenen om heerlijk rond te dwalen. Vanaf Korčula vaar je in een half uur naar het eiland Mljet. In het nationaal park wandel je rond de zoutmeren. Je wandelt drie tot vier uur, neemt een duik in het water, geniet van een lunch of je verlengt je wandeling naar de hoogste plek in het park, de berg Montokuc, voor een waanzinnig uitzicht over het eiland. Je eindigt je reis met een rondleiding door de oude straten van Dubrovnik.


Hoogtepunten van deze reis

 • Nationaal park Mljet
 • Eilanden Korcula en Hvar
 • Split met zijn Paleis van Diocletianus
 • Dubrovnik - de parel van de Adriatische regio
 • Wandelen over de stadsmuren van Dubrovnik

Je verblijft in gezellige lokale bed & breakfasts of hotels. De accommodaties zijn gekwalificeerd in 3 -of 4-sterren accommodaties. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Bij de meeste accommodaties is het mogelijk te dineren. Waar dat niet het geval is, is er altijd een restaurant in de omgeving (op loopafstand). De accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd op locatie en authenticiteit. Bij een boeking wordt afhankelijk van de beschikbaarheid vergelijkbare accommodaties aangeboden.

Locatie 1: Split
Locatie 2: Hvar
Locatie 3: Korcula
Locatie 4: Pomena (eiland Mljet)
Locatie 5: Dubrovnik

DAG 1 - AANKOMST IN SPLIT

Op de aankomstdag word je vanaf de luchthaven naar je accommodatie in Split gebracht. Daar krijg je de benodige informatie over de reis door een vertegenwoordiger van onze lokale aanbieder. Maak vandaag ook van de gelegenheid gebruik om Split te ontdekken.

Transfer: van de luchthaven naar de accommodation in Split

DAG 2 – WANDELING HVAR

Na het ontbijt is het een korte wandeling naar de haven van Split waar je met een catamaran naar Hvar vaart. Na aankomst op Hvar en een korte transfer naar Velo Grablje, wandel je richting Hvar. Het pad volgend tussen Velo Grablje en het dorp Malo Grablje, loop je door oude dorpjes met hun traditionele bouwstijl. Smalle paden laten je afdalen door olijfgaarden naar Malo Grablje, bekend om zijn lavendel. Verder naar beneden loop je door het dorpje Milna, door dennenbomen en mediterrane tuinen. Langs de kust loop je terug naar Hvar, waar je verblijft in het oude centrum.

Loopafstand: ongeveer 12 kilometer, hoogteverschil +130 / -460 meter
Transfer: ferry (1 uur) van Split naar Hvar en een transfer per auto (25 min.) van Hvar naar Velo Grablje village

DAG 3 – WANDELEN OP KORČULA

‘s Ochtends neem je een catamaran naar de stad Korčula op het gelijknamige eiland Korčula. Na aankomst heb je een korte transfer naar het stadje Pupnat, waar je wandeling begint richting Korčula, bekend als de geboortestad van Marco Polo en om zijn bijzondere beeldhouwwerken. Je zou de middag en avond kunnen doorbrengen in het oude centrum van de stad.

Loopafstand: ongeveer 12 kilometer, hoogteverschil +100 / -410 meter
Transfer: ferry (1 uur) van Hvar naar Korčula en een transfer per auto (10 min.) van Korčula naar Pupnat

DAG 4 – WANDELING MLJET

Je wandeling in het nationale park loopt door het stadje Polače, met overblijfselen van een Romeins paleis uit de 2e eeuw  en rond de zoutmeren. De wandeling duurt ongeveer drie tot vier uur. Je kunt er zwemmen of lunchen in een lokaal restaurantje of je maakt je wandeling langer richting het hoogste punt van het Nationaal park, de berg Montokuc.

Loopafstand: ongeveer 15 kilometer, hoogteverschil +260 / -290 meter. Of kortere route: ongeveer 9 kilometer, hoogteverschil +350 / -360 meter.
Transfer: ferry (30 min.) van Korčula naar het eiland Mljet. Transfer (10 min.) naar de B&B in Polače.

DAG 5 - DUBROVNIK STADSTOUR

Na het ontbijt brengt een catamaran je richting Dubrovnik. Vanaf de haven van Dubrovnik is er een transfer naar het centrum van de stad, waar je de lokale gids ontmoet, die je gedurende twee uur rond zal leiden in de geschiedenis en cultuur van deze oude stad. Na de wandeling heb je de gelegenheid de rest van de stad te ontdekken voordat je teruggaat naar je accommodatie.

Loopafstand: 2 uur durende rondleiding in Dubrovnik met een lokale gids.
Transfer: Ferry (1.20 min) van het eiland Mljet naar Dubrovnik en transfer (15 min.) van de haven naar het centrum van de stad.

DAG 6 – WANDELEN OP HET EILAND ŠIPAN

‘s Ochtends word je naar de haven van Dubrovnik gebracht voor de boot richting het eiland Šipan, het grootste van de Elafieten. De boot komt aan bij Sudjuradj waar je richting het dorpje Šipanska Luka loopt. De stadjes zijn verbonden met een weg die loopt door de vruchtbare velden. Probeer onderweg zeker een lokaal gerecht en geniet van de mooie zee. In de namiddag vertrek je vanaf de haven van Sudjuradj naar Dubrovnik, waar je overnacht.

Loopafstand: 14 kilometer, hoogteverschil 150 meter

DAG 7 – VERTREK VANAF DUBROVNIK

Na het ontbijt word je vanuit je accommodatie naar de luchthaven van Dubrovnik gebracht.

INBEGREPEN:

 • Informatiebijeenkomst met vertegenwoordiger van onze lokale partner
 • 1x overnachting met ontbijt in een 3* hotel in Split
 • 1x overnachting met ontbijt in een 3* hotel in Hvar
 • 1x overnachting met ontbijt in een 4* hotel in Korcula
 • 1x overnachting met ontbijt in een guesthouse of B&B in Mljet
 • 2x overnachting met ontbijt in een 3* hotel of guesthouse in Dubrovnik
 • Transfer van luchthaven Split naar de accommodatie in Split
 • Transfer van Hvar naar Velo Grablje op dag 2
 • Transfer van Korcula naar Pupnat op dag 3
 • Catamaran tickets Split naar Hvar, Hvar naar Korcula, Korcula naar Mljet en Mljet naar Dubrovnik
 • Transfer van de ferry haven Gruz in Dubrovnik naar het centrum van Dubrovnik
 • Rondleiding met lokale gids in Dubrovnik
 • Informatiepakket inclusief gedetailleerde routebeschrijving (kaart en routeboek)
 • 24/7 noodnummer

NIET INBEGREPEN:

 • Reisverzekering
 • Je reis van en naar Split
 • Entree Nationaal park Mljet
 • Lunches, diners en drinken
 • Transfers die niet genoemd zijn in de omschrijving

 

PRIJZEN 2022

Voor twee personen (tweepersoonskamer, middenseizoen / hoogseizoen)

Prijs per persoon voor 8 dagen: vanaf 1230 EUR / 11295 EUR

route walking island hopping

Ga eilandhoppen van Split naar Dubrovnik!

Meerdaagse wandelvakanties zijn complex.
Vermijd stress bij de planning en vraag ons om een aanbod.