Wandelvakantie

lente of herfst

Wandelend door het zuiden

COMBINEER EEN WANDELVAKANTIE MET EEN DOSIS CULTUUR WANNEER JE DOOR HET HISTORISCHE DUBROVNIK KOMT. VERWONDER JE OVER DE GROENE NATUUR VAN ZUID-DALMATIË.

Beleef het verre zuiden van Kroatië en de relaxte levensstijl hier, maar op een actieve manier: te voet. Het vasteland, de eilanden, de stad en de nationale parken. Deze wandelvakantie is perfect voor wandelen als je in het voor- en najaar nog steeds van het goede, zuidelijke weer wilt genieten.

TYPE VAKANTIE

Wandelvakantie 

Aantal dagen

8 dagen (+/- dagen mogelijk)

Prijs

 vanaf € 965 per persoon

Geschikt voor

Stel / Kleine groep

wandelen op Mljet
Kroatie wandelvakantie Mljet
Wandelreis Dubrovnik
Mljet
wandelvakantie Kroatie
wandelreis Dubrovnik
Wandelreis Dubrovnik
Wandelreis Dubrovnik
Mljet natuur
wandelroute Kroatie eiland
eiland Sipan
Mljet wandelroute Kroatie
wandelen op Mljet Kroatie
wandelen Dubrovnik
Dubrovnik
oude Dubrovnik
Dubrovnik Kroatie
Kroatie Dubrovnik
Dubrovnik
Dubrovnik muur
muren van Dubrovnik

Dubrovnik, met zijn oude centrum (een UNESCO werelderfgoed), is een unieke plaats in de mediterrane regio en staat centraal in dit wandelavontuur. Daarnaast ontdek je de mooie regio Konavle en de eilanden Mljet and Šipan. Mooie landschappen, het mooie weer, de ongerepte natuur, heldere zeewater, authentieke dorpjes, lokaal eten en de vriendelijke bevolking maken je reis tot een geweldige ervaring. Bij deze wandelvakantie hoef je niet zelf je route uit te stippelen of je accommodaties te kiezen; alles is van begin tot eind geregeld. De wandelpaden zijn kritisch gekozen, de accommodaties met zorg geselecteerd en er staat 24/7 een team standby voor ondersteuning.


Kenmerken van deze reis

 • Start/Finish: Konavle, Ćilipi, Dubrovnik, Šipan, Mljet
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk tot gemiddeld
 • Beschikbaar: elke dag van de week tussen 15 maart en 15 november
 • Afstand: totaal 58 km (8 - 18 km per dag)
 • Routebeschrijvingen en kaart inbegrepen
 • Verblijf in kleinschalige accommodaties

Je begint je wandelavontuur in de regio Konavle, welke wordt omringd door bergen, de zee, diverse baaien en het vruchtbare Konovleveld. Vervolgens ontdek je het oude Dubrovnik, bekend door de stadsmuur, de hoofdstraat Stradun, zijn mooie haven, het franciscaanse klooster en de kabelbaan naar de berg Srd. Tijdens een rondleiding vertelt een lokale gids je hier alles over. Vanaf Dubrovnik maak je een dagtocht naar het eiland Šipan, het grootste eiland van de Elafitiarchipel, waar je wandelt door een vallei tussen de olijf- en wijngaarden. Vervolgens verblijf je een nacht op het eiland Mljet. Een ongerept eiland, nog niet overspoeld door toeristen, dat voor 90% bedekt is met bossen en daarom ook wel het groenste eiland van Kroatië wordt genoemd. Je reis eindigt weer in Dubrovnik, waar je je ontdekking van de stad nog even kunt voortzetten.


Hoogtepunten van deze reis

 • Wandelen door Konavle
 • Stad Dubrovnik
 • Nationaal Park Mljet
 • De Šipan eilanden

Je verblijft in gezellige lokale bed & breakfasts of hotels. De accommodaties zijn gekwalificeerd in 3- of 4-sterren accommodaties. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Bij de meeste accommodaties is het mogelijk te dineren. Waar dat niet het geval is, is er altijd een restaurant in de omgeving (op loopafstand).

De accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd op locatie en authenticiteit. Bij een boeking wordt afhankelijk van de beschikbaarheid vergelijkbare accommodaties aangeboden.
Je verblijft achtereenvolgens in de regio Konavle, Dubrovnik, Mljet en opnieuw in Dubrovnik.

DAG 1 - AANKOMST IN KONAVLE

Op de aankomstdag wordt je vanaf de luchthaven naar de accommodatie in Konavle gebracht waar je onze lokale provider ontmoet en geniet van een heerlijk diner (inbegrepen in de prijs).

Loopafstand: geen

DAG 2 - KONAVLE

Vandaag start je met de wandeling vanaf het dorpje Radovčići in Donja Banda in Konavle richting de zee naar het mooie Pasjača strand. De wandelpaden lopen vervolgens via de dorpjes Čilipi en Komaji terug naar Radovčići. Je overnacht weer in Konavle.

Loopafstand: 18 kilometer, 6 uur, hoogteverschil +550 m.

DAG 3 - DUBROVNIK

Vandaag vertrek je naar Dubrovnik. Na het ontbijt word je naar het centrum van de stad gebracht, waar je een lokale geschiedenis- en cultuurexpert ontmoet. De gids neemt je mee voor een twee uur durende rondleiding door het unieke oude centrum. Na de wandeltocht heb je de gelegenheid de rest van de stad te ontdekken en op eigen gelegenheid terug te gaan naar je accommodatie.

Loopafstand: De rondleiding in Dubrovnik met de lokale gids duurt 2 uur.

DAG 4 - HET EILAND ŠIPAN

’s Ochtends word je naar de haven van Dubrovnik gebracht om vandaar met de boot naar het eiland Šipan te reizen. Je komt aan in het stadje Sudjuradj en start daar je wandeling richting het stadje Šipanska Luka. De plaatsen zijn verbonden door een weg die dwars door de vruchtbare velden van Sipan loopt. In Šipanska Luka kun je lokale gerechten proeven en van de mooie zee genieten. Eind van de middag vertrekt vanaf de haven van Sudjuradj de boot weer naar Dubrovnik, waar je weer overnacht.

Loopafstand: 14 kilometer, 4 uur, hoogteverschil +150 m.

DAG 5 - HET EILAND MLJET

Het eiland Mljet is één van de acht Kroatische Nationale parken. Het ‘groene eiland’ is bekend van de ongerepte natuur, de mystiek van het eiland, wijn- en olijfgaarden en de rijke flora en fauna. Vanaf Dubrovnik kom je met de boot aan in Mljet en start de wandeling vanaf het stadje Polače richting de berg Montokuc voor een geweldig uitzicht over het eiland. Vanaf Montokuc loop je naar beneden richting het plaatsje Seline aan één van de meren. Voordat je terugloopt naar Polače zou je een duik kunnen nemen in het meer. Deze dag duurt de wandeling ongeveer vier uur. Je overnacht in Mljet.

Loopafstand: 9 kilometer, 4 uur, hoogteverschil +350 m.

DAG 6 - HET EILAND MLJET

Mljet Nationaal Park beslaat bijna het hele eiland, met diverse dorpjes, twee zoutwater meren en een klooster op het kleine eiland St. Marija. Vandaag loop je rond dit eiland op een ontspannen manier. Voor de lunch kun je terecht in een klein restaurantje op het eiland en genieten van haar schoonheid. Je loopt vandaag ongeveer vier uur.

Loopafstand: 15 kilometer, 4 uur, hoogteverschil +300 m.

DAG 7 - DUBROVNIK

Na het ontbijt brengt een catamaran je terug naar Dubrovnik, waar je de rest van de dag in de stad kunt doorbrengen. Je overnacht weer in Dubrovnik.

Loopafstand: Vrije dag in Dubrovnik

DAG 8 - VERTREK

Transfer vanaf het hotel naar de luchthaven van Dubrovnik (inbegrepen).

INBEGREPEN:

 • Informatiebijeenkomst met vertegenwoordiger van onze lokale partner
 • 2x overnachting met ontbijt in een pension in Konavle
 • 3x overnachting met ontbijt in 3* hotel of pension in Dubrovnik
 • 2x overnachting met ontbijt in een pension in Mljet
 • Bagagevervoer van accommodatie naar accommodatie
 • Lokale transfers
 • Eén transfer per boeking van / naar de luchthaven van Dubrovnik naar / van het hotel op aankomstdag en vertrekdag
 • Ferry tickets
 • Dienstregeling voor bussen en boten
 • Rondleiding in Dubrovnik met lokale gids
 • Informatiepakket inclusief gedetailleerde routebeschrijving (kaart en routeboek)
 • 24/7 noodnummer

NIET INBEGREPEN:

 • Reisverzekering
 • Je reis van en naar Dubrovnik
 • Lunches, diners en drankjes
 • Entree Nationaal park Mljet, monumenten, de stadsmuur en kabelbaan van Dubrovnik

PRIJZEN 2022

Voor twee personen (tweepersoonskamer, middenseizoen / hoogseizoen)

Prijs per persoon voor 8 dagen: vanaf 1075 EUR / 1200 EUR

route hiking dubrovnik & islands

Ontdek wandelend het oude Dubrovnik en de eilanden!

Meerdaagse wandelvakantie zijn complex.
Vermijd stress bij de planning en vraag ons om een aanbod.