Kies je vakantie

ontdek @ mijnkroatie.com

+31 702173002

Dit is Kroatië

Kroatië, een parel in het hart van europa

Het land waar Mediterrane, Centraal- en Oost-Europese invloeden samenkomen. Veel oude culturen hebben er hun voetsporen achtergelaten en Kroatië verrijkt met een interessant cultureel erfgoed. De lange kustlijn aan de azuurblauwe Adriatische Zee, de vele eilanden, pittoreske steden en adembenemende natuurgebieden maken Kroatië tot een bijzondere vakantiebestemming. Rust, natuur en tradities en anderzijds modern, levendig en hip kenmerken dit unieke land. 

LIEFDE VOOR NATUUR

Van bergketens en eilandengroepen tot meren en watervallen. Kroatië heeft het allemaal. In de 8 nationale parken en 11 natuurparken, langs de 1778 km lange kustlijn en op de 1185 eilanden vind je mooie stranden, ongerepte natuur, zeldzame flora en fauna en een unieke onderwaterwereld. Enkele highlights zijn Nationaal Park Plitvicemeren, met 16 meren en 90 watervallen die door grotten en watervallen met elkaar verbonden zijn, de Limbaai in Istrië, de Kvarner baai met de eilanden Cres, Krk en Losinj en Nationaal Park Krka met een aantal grote watervallen en kloven. En dit is slechts een greep uit het enorme aanbod aan natuurschoon.

Relaxen op de mooiste stranden

Kroatië ligt aan de Adriatische zee en heeft een lange kustlijn met honderden eilanden. Het aantal stranden is ontelbaar en vol van idyllische baaitjes. De kust van Kroatië biedt een overweldigende natuur met kliffen, veel groen, prachtige kiezel-, rots- en zandstranden en schoon, helderblauw zeewater. In combinatie met het mediterrane klimaat en de diverse watersportmogelijkheden, is de Kroatische kust een ideale bestemming voor een strandvakantie.

TERUG IN DE TIJD

In veel plaatsen in Kroatië lijkt de tijd te hebben stil gestaan. De historische centra, Romeinse tempels, amfitheaters en paleizen zijn goed bewaard gebleven. Stap de historie in met een bezoek aan één van de 7 UNESCO werelderfgoederen of één van de 11 immateriële werelderfgoederen. En laat je tong strelen in een lokaal restaurant, een Konoba, waar lokale ingrediënten en tradities worden gebruikt om het eten te bereiden volgens eeuwenoude recepten.