Dit is Kroatië

Zon en de mooiste stranden

Kroatië ligt aan de Adriatische zee en heeft een lange kustlijn met honderden eilanden. Het aantal stranden is ontelbaar en vol van idyllische baaitjes. De kust van Kroatië biedt een overweldigende natuur met kliffen, veel groen, prachtige kiezel-, rots- en zandstranden en schoon, helderblauw zeewater. In combinatie met het mediterrane klimaat en de diverse watersportmogelijkheden, is de Kroatische kust een ideale bestemming voor een strandvakantie.

TERUG IN DE TIJD

In veel plaatsen in Kroatië lijkt de tijd te hebben stil gestaan. De historische centra, Romeinse tempels, amfitheaters en paleizen zijn goed bewaard gebleven. Stap de historie in met een bezoek aan één van de 7 UNESCO werelderfgoederen of één van de 11 immateriële werelderfgoederen. En laat je tong strelen in een lokaal restaurant - een Konoba - waar lokale ingrediënten en tradities worden gebruikt om het eten te bereiden volgens eeuwenoude recepten.

Mediteraans ontmoet balkan

Een Mediterrane cultuur, gemixt met Balkan en een snufje Oost-Europese invloeden. De Kroaten zijn temperamentvol en trots. Veel oude culturen hebben er voetsporen achtergelaten. Deze hebben Kroatië verrijkt met interessant cultureel erfgoed en tradities. 

De ongerepte natuur van kroatië 

Van bergketens en eilandengroepen tot meren en watervallen. Kroatië heeft het allemaal. In de 8 nationale parken en 11 natuurparken vind je ongerepte natuur, zeldzame flora en fauna en een unieke onderwaterwereld. Enkele highlights zijn het Nationaal Park Plitvice meren met 16 meren en 90 watervallen die door grotten en watervallen met elkaar verbonden zijn, de Limbaai in Istrië, de Kvarner baai met de eilanden Cres, Krk en Losinj en Nationaal Park Krka met een aantal grote watervallen en kloven.