Ervaar het Kroatische leven

Kroatië is een aantrekkelijke mix van Centraal-Europese, Mediterrane en Oost-Europese invloeden. Haar rijke culturele erfgoed is gevormd door veel oude beschavingen. Met maar 4 miljoen inwoners, een 1.778 kilometer lange kustlijn, 1185 eilanden, 8 nationale parken, 11 natuurparken, 7 stuks UNESCO werelderfgoed en 11 stuks immateriële werelderfgoed is Kroatië een veelzijdig vakantieland.  Kroatië staat voor veel rust en natuur, tradities en een authentieke sfeer in een ontspannen sfeer, maar ook trendy, levendig en avontuurlijk. Laat je inspireren door het aanbod van activiteiten!

Actief in Kroatië

Kroatië is het land voor actievelingen. Wandelen over bergtoppen en door glooiende landschappen, mountainbiken langs de kustlijn of eilanden doorkruisend, raften door riviercanyons of bergwanden beklimmen. In Kroatië kan het allemaal.

Lees meer...

Kroatië culinair

De ligging en historie van Kroatië hebben een grote invloed gehad op haar keuken. Van de pittige worstjes in Slavonië tot de vis en schaaldieren van Dalmatië. De typische Kroatische keuken verschilt per regio. Ontdek de wereld van fuži, peka, fritule, brudet en truffels.

Lees meer...

Relaxen en genieten!

De mooiste stranden, eeuwenoude straatjes en gezellige terrasjes zijn de ingrediënten voor een relaxte vakantie in Kroatië. Combineer dit met een bezoek aan één van de tachtig wellnesscentra, een festival of een wijnevenement, wat een rustgevende vakantie in Kroatië compleet maakt.

Lees meer...

Typisch Kroatisch

Typisch Kroatisch is de traditionele keuken, het culturele erfgoed, de mooiste kustlijn van Europa, maar zeker ook de enorme gastvrijheid van de Kroaten. Leer je tijdens je vakantie een Kroaat kennen, dan zul je al snel thuis worden uitgenodigd. Ontdek het echte Kroatische leven en neem een kijkje in hun 'keuken'.

Lees meer...