goed eten Kroatie

De Kroatische keuken: een beleving op zich

Mediterrane invloeden en de verschillende overheersers uit het verleden hebben een stempel gedrukt op de Kroatische keuken. Italiaanse, Hongaarse, Oostenrijkse en Turkse invloeden bepalen de kookkunsten van de Kroaten, waar ze erg trots op zijn. De traditionele keuken verschilt per streek. De lunch is de grootste maaltijd, die vooral in het weekend traditioneel met de hele familie wordt genuttigd.

Elke feestdag heeft zijn eigen gerecht. Bij de bereiding worden lokale ingrediënten gebruikt. Een goede wijn, 's werelds beste olijfolie, vlees van de Boskarin in Istrië, Kvarner scampi, schapenkaas van Pag of oesters uit Ston.

Wat en waar te eten in Kroatië

Traditionele gerechten

De Kroatische keuken kun je met recht veelzijdig en authentiek noemen. Traditionele gerechten verschillen regionaal enorm, wat ze zo uniek maakt. Ontdek de uiteenlopende smaken van Kroatië.

Lees meer...

Culinaire producten

Elke Kroatische regio heeft zijn traditionele culinaire producten. Van schapenkaas of pršut tot truffels en wijn. Bezoek een lokale producent, koop lekkernijen en ervaar thuis opnieuw de smaak van Kroatië. 

Lees meer...

Restaurants

Een intieme lokale konoba in de binnenlanden, een pizzeria aan een gezellige boulevard of trendy restaurant in de steden; de mogelijkheden zijn eindeloos. Met bij goede restaurants één garantie: de gerechten worden bereid met verse lokale ingrediënten.

Lees meer...