Optimaal genieten: verborgen strandjes en lokale markten

Vakantie is even loskomen van thuis, relaxen en ontstressen. Op welke manier jij ook het liefst je vakantie viert, de mogelijkheden en tijd om te ontspannen vind je altijd en overal in Kroatië. Er zijn uiteenlopende manieren om je over te geven aan het even helemaal niets.

Populairste manieren om te genieten in Kroatië

strand Kroatie

Idyllische stranden

Duizenden kilometers aan kustlijn, met de mooiste witte kiezelstranden, idyllische baaitjes, indrukwekkende rotsformaties en kindvriendelijke zandstranden. Europa's mooiste kust met kraakhelder en schoon zeewater leent zich voor watersporten, het zoeken van afgelegen strandjes of je neervlijen op je handdoek. Je vindt hier je stukje paradijs om je batterij weer helemaal op te laden.

natuur kroatie

RUST IN DE NATUUR

Kroatië is bekend om de stranden en het Mediterrane leven, maar het heeft ook veel te bieden qua natuur. Wat kan je nu nog meer rust geven dan indrukwekkende natuur? Rustgevende plekjes zijn overal in Kroatië te vinden. Sommige kun je met de auto bereiken; andere bereik je te voet of met de fiets. Wij helpen je graag om de juiste natuurplekjes voor jou te vinden.

Zadar kunst

Evenementen en muziek

Folklore feesten, nationale en religieuze feestdagen en culturele festivals vullen de jaarkalender van Kroatië. Kroatië heeft een lange traditie in het organiseren van evenementen, dus het land weet er een succes van te maken. De relaxte sfeer in de straten vol marktkramen met lokale producten, de traditionele muziek en dans zorgen voor een ontspannen uitstapje. Op veel locaties worden in de zomermaanden evenementen georganiseerd en maak je kennis met de lokale tradities en de bewoners van het land. Zoals de concerten van het traditionele mannenkoor klapa. Je kunt ook straatmuzikanten vinden en van de sfeer genieten.