De Kroaat: gastvrij en gepassioneerd! 

Kroaten hebben een indrukwekkende algemene kennis. De Kroaat is trots op zijn cultuur en geschiedenis en hiervan goed op de hoogte. De uitgebreide algemene kennis maakt ze zelfverzekerd, dus zorg ervoor dat je de feiten goed op een rijtje hebt wanneer je met een Kroaat een gesprek aangaat.

Door de geschiedenis en geografische ligging spreken Kroaten meerdere talen. Het Kroatisch is een moeilijke taal en het lijkt onmogelijk om namen uit te spreken. Het wordt echter zeer gewaardeerd als mensen moeite doen om iets te zeggen in Kroatisch. Het accent van de buitenlander zal de Kroaat intrigeren en interesse opwekken.

Kroaten zijn gepassioneerd in alles wat ze doen. Ze zijn gepassioneerd over muziek, over politiek en over relaties. Het leven draait om genot. Daarom eten ze graag goed, houden ze van een goed glas wijn en proberen ze zo veel mogelijk van het leven te genieten. Ook tijdens werkuren zijn bars en restaurant goed gevuld.

Ga je met een Kroaat uit eten splits dan niet de rekening, oftewel ‘paying Dutch’. Kroaten houden ervan te trakteren of getrakteerd te worden. De rekening splitsen wordt niet gewaardeerd.

Ga je bij een Kroaat op bezoek neem dan koffie of chocola mee. Blijf je eten, dan zal je bord telkens worden gevuld. Een likeurtje zal niet ontbreken. Misschien zelfs zelf gebrouwen, waar men uitermate trots op is. Complimentjes zullen zeer goed vallen. Kom je tijdens een feestje, dan worden er vast samen traditionele liedjes over het mooie vaderland gezongen.

Ontmoet de locals en je wordt overspoeld met gastvrijheid en passie!  

Kroaten