Dubrovnik - Neretva

De Dubrovnik-Neretva regio is de meest zuidelijke provincie van Adriatisch Kroatië. Het staat bekend om zijn fascinerende landschappen, overvloedige mediterrane vegetatie, milde klimaat en interessante, kleinere nederzettingen waarbij het stadje Dubrovnik het meest bekend is. 

Het grootste deel van de Dubrovnik-Neretva regio ligt aan de nationale grens met buurlanden Bosnië en Herzegovina in het noorden, Montenegro in het zuidoosten en Italië (zeegrens) in het zuiden. Het zuidelijke deel van de provincie bestaat uit Dubrovnik, het schiereiland Pelješac en de eilanden Korčula, Lastovo, Mljet, Šipan, Lopud en Koločep. Het noordelijke deel van de provincie omvat de Neretva-delta, de Baćina-meren ten noorden van Ploče en een stuk achterland nabij de zuidelijkste hellingen van Biokovo en rond de heuvel van Rujnica.

Hoewel het stadje Dubrovnik de trekpleister is, heeft de regio veel meer te bieden voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers. Mljet is bijvoorbeeld ideaal voor wandelaars. Het is één van de meest bosrijke eilanden van Kroatië, bezaaid met wandelpaden en er is een beschermd natuurgebied in het noorden. Door de goede verbinding met veerboten kun je gemakkelijk van eiland naar eiland hoppen of dagtrips maken.

Het is een ideaal gebied om in het voor- en naseizoen te bezoeken, want 's zomers is het hier al snel te warm om iets te ondernemen.

Bestemmingen in dit gebied

Culturele hoofdstad

Dubrovnik

Riviera en bergen

Makarska

Het culinaire schiereiland

Pelješac