Het groene binnenland

Het groene binnenland van Kroatië ligt ten noorden van Kvarner en strekt zich uit vanaf de grens met Slovenië tot de grens met Bosnië en Herzegovina. De naam 'het groene binnenland' is niet de officiële naam voor de regio, maar wordt gebruikt voor het toerisme. In het groene binnenland liggen de bosrijke regio’s Lika en Karlovac, het bergachtige gebied Gorski Kotar en het nationaal park Risnjak.

Met talloze rivieren en watervallen, bergen, bossen en wilde dieren is het groene binnenland dé plek voor natuurliefhebbers. De ongerepte wildernis is geweldig voor een actieve vakantie; je kunt er bijvoorbeeld fantastisch kajakken, raften, mountainbiken en wandelen.

Door het strenge landklimaat zijn de winters in het groene binnenland meestal lang en behoorlijk koud. In oktober begint het vaak al met sneeuwen en sneeuw kan blijven liggen tot halverwege mei. Door de structuur van het Karst is er in de bergen nagenoeg geen oppervlaktewater. Wanneer de sneeuw smelt, verdwijnt het in ondergrondse gangenstelsels en komt op bijzondere plekken weer tevoorschijn. De meren van Plitvice zijn het meest bekende Karstnatuurverschijnsel, maar in het groene binnenland zijn nog veel meer van dit soort paradijsjes te vinden.

Bestemmingen in dit gebied

Verborgen parels

Lika

Stad van de rivieren

Karlovac

Ongerepte wildernis

Gorski Kotar