Karlovac

Karlovac

De eerste sporen van mensen op het grondgebied van het huidige Karlovac dateren uit 3500 voor Christus. Tegenwoordig is het een industriestad met een wapenfabriek en vroeger ook de bierbrouwerij Karlovačko. Laat je hierdoor echter niet afschrikken; het centrum van Karlovac is namelijk gezellig met leuke winkeltjes, cafés en restaurants en mooie, groene parken.

In de stad Karlovac komen vier rivieren samen: de Kupa, de Korana, de Dobra en de Mrežnica. Je kunt zwemmen in de Korana rivier, roeien op de Kupa, wandelen langs de oude grachten rondom het stervormige stadscentrum, picknicken bij het oude Dubovac kasteel of gewoon een kopje koffie drinken onder de kastanjebomen langs de oude Promenade. Door de vier rivieren en de vele stadsparken is Karlovac een frisse en bijzonder groene stad.

Breng zeker ook een bezoekje aan de Star, de oude stad, het stadstheater (Zorin dom), de kerk van de Heilige Drie-eenheid, het stadsmuseum, het zoetwateraquarium (Aquatica) en de rivierbioscoop. En wanneer het groen van de stad niet genoeg is, ben je in mum van tijd in de ongerepte natuur waar Karlovac door omgeven is.

Kalovac kasteel
Karlovac kasteel
rivier Mreznica
Mreznica rivier
Karlovac

Julische Alpen