Istrië - Terra Magica

De Romeinen noemden Istrië het 'Terra Magica', oftewel Magisch Land. De Italiaanse invloeden (ook de Italiaanse taal) zijn rijkelijk aanwezig in de schilderachtige middeleeuwse stadjes. Het hartvormige schiereiland wordt omgeven door de azuurblauwe Adriatische Zee. De vrolijke vissersboten, de met kasseien bestrate dorpjes en de authentieke Istrische keuken geven de ware mediterrane charme aan deze magische regio.

Veelzijdigheid kenmerkt Istrië. Met levendige kustplaatsen zoals Porec, Rovinj en Pula, waar je veel oudheden vindt. De rustige binnenlanden met idyllische heuveldorpen, zoals het kleinste stadje ter wereld, Hum. Maar ook watervallen, de wandel- en fietsroute over de oude spoorweglijn de Parenzana en de overheerlijke truffelgerechten zijn onlosmakelijk verbonden met deze regio. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in één van de beschermde natuurgebieden, zoals Kaap Kamenjak in het uiterste zuiden van Istrië. Het gebied van 14 m2 met indrukwekkende kliffen, 30 baaitjes en bijzondere flora en fauna, leent zich perfect voor wandelen, mountainbiken, snorkelen of gewoon een ontspannen dagje aan het strand.

Het is een ideaal gebied om in het voor- en naseizoen te bezoeken, want 's zomers is het hier al snel te warm om iets te ondernemen.

Bestemmingen in dit gebied

verborgen stranden

de rotsachtige oostkust

het toscane van kroatië

het binnenland van istrie

De schatten van Istrië

de levendige westkust