Kvarner regio

De baai van Kvarner ligt tussen het schiereiland Istrië en Noord Dalmatië. De naam Kvarner is niet de officiële naam voor de regio, maar wordt gebruikt voor het toerisme. Officieel bestaat de Kvarner baai uit de regio’s Primorje-Gorski Kotar en Lika-Senj. De baai loopt door tot het noordelijke gedeelte van het eiland Pag. In de Kvarnerregio liggen Opatija, de berg Ucka, de Opatija Riviera, de Kvarnerbaai met de Kvarnereilanden, het bergachtige gebied Gorski Kotar en het nationale park Risnjak. In het oosten van de Kvarnerregio liggen onder andere de kustplaatsen Rijeka, Crikvenica en Selce.

De kuststad Opatija ligt centraal in de Kvarnerregio en is een perfect uitgangspunt om de regio te ontdekken. De rijke Oostenrijkse architectuur, dé wandelpromenade van Opatija de Lungomare, het ‘Meisje met zeemeeuw’, het National Park Ucka en de pittoreske dorpjes aan de Kvarnerriviera zijn kenmerkend en mooie plekken om te ontdekken als je in Opatija verblijft.

Rijeka is de grootste stad van de regio en bekend om de 2000 jaar oude geschiedenis, het Trsat kasteel en de hoofdstraat De Korzo. Vanuit Rijeka reis je eenvoudig naar Nationaal Park Gorski Kotar, de Dinarische Alpen en de Kvarnereilanden.

De eilanden Krk, Cres, Losinj, Rab en Pag in de Kvarnerbaai staan bekend om hun ongerepte natuur, verborgen stranden en baaien en sfeervolle havenstadjes. Ieder eiland is bijzonder op zijn eigen unieke manier. Eilandhoppen is een perfecte manier om de eilanden te ontdekken. Door de goede verbindingen naar de eilanden per boot of over een brug is dit zeer goed te doen.

Bestemmingen in dit gebied

elk eiland anders

DE KVARNER EILANDEN

de historische badplaats

DE OPATIJA RIVIERA