Kies je vakantie

ontdek @ mijnkroatie.com

+31 702173002

Cres Kroatie

De Kvarner eilanden - Krk, Cres, Losinj, Rab en Pag

In de Kvarner regio liggen veel eilanden, maar wij noemen alleen de grootste. Deze noordelijk gelegen eilanden zijn populair, omdat ze makkelijk te bereiken zijn. Krk en Pag zijn met een brug verbonden met de vaste land.

De Kvarner eilanden verschillen van elkaar en bieden daarom een afwisselende vakantie. Cres en Lošinj, door een brug met elkaar verbonden, zijn groen en ideaal voor de rustzoeker met veel rustige stranden. Het 'gouden eiland' Krk is ruig en kaal, maar ook groen en glooiend. Rab kenmerkt zich door zandstranden en groene natuur. Pag is bekend om het bruizende nachtleven en heerlijke keuken. Lees hieronder meer om de eilanden te leren kennen.

// KRK

Baska
Krk is het grootste eiland in Kroatië en heel divers. Vanwege de Bura (een sterke wind) die er veel waait is het zuidoosten van het eiland
ruig en kaal. Het noordwesten is groen, met akkers en veel unieke plantensoorten. De kustlijn is rotsachtig, bossen zijn dicht begroeid
en wijngaarden glooiend. Vanwege haar ideale positie in de Adriatische Zee en klimaat wordt Krk ook wel ‘gouden eiland’ genoemd.

Highlights op het eiland zijn de gelijknamige plaats Krk, het zandstrand van Baska, het middeleeuwse plaatsje Vrbnik met het (40 cm) smalste straatje ter wereld en het gezellige plaatsje Punat. Vanuit Punat vaar je in 10 minuten naar het kleine eilandje Košljun waar een klooster is gebouwd.

Het noordelijk gelegen Omišalj is een van de oudste plaatsjes op Krk, gelegen op een klif, met een mooi uitzicht over de zee.

Krk is een geliefd en divers eiland en perfect voor een relaxte, culturele of sportieve vakantie. Het eiland is gemakkelijk te bereiken via de 1,5 km lange brugverbinding (tolbrug) met het vasteland of vanaf één van de andere eilanden met de veerboot.

// CRES & LOŠINJ
// RAB
// PAG

Hoogtepunten

Cres stad
Mali Losinj
Baska
Baska op Krk
Brug Krk
De brug naar Krk
lubenice strand
Het strand van Lubenice
Rab
Rab

 Praktische informatie

> TIC / VVV

Meer informatie vind je op de Tourist information sites van de afzonderlijke eilanden:

www.krk.hr

www.visitlosinj.hr

> HOE KOM IK ER?
Cres & Lošinj Krk Rab Pag