Opatija-scaled

Opatija Riviera

Wie ‘Opatija’ zegt, zegt ‘Lungomare’. Dé wandelpromenade van Opatija van bijna 12 kilometer die langs de kust ligt tussen de plaatsen Volosko en Lovran. Langs de Lungomare liggen opmerkelijk mooi gebouwde villa’s en hotels. Villa Frappart wordt gezien als één van de meest succesvolle gebouwen van de architect Carl Seidl. Het wandelpad langs de ruige bergachtige kust is in fases aangelegd tussen 1889 en 1911.  Over de Lungomare wandelend is de Eyecatcher in Opatija, het opmerkelijke standbeeld ‘Meisje met zeemeeuw’, niet te missen. Het beeld is geplaatst in 1956 en staat op een rots bij het kunstpaviljoen. Het is uitgegroeid tot de meest symbolische bezienswaardigheid van de stad.

De rustige plaatsjes Volosko, Ika, Icici, Lovran, Medveja, Moscenicka Draga en Brsec ten zuiden van Opatija zijn een bezoek meer dan de moeite waard. Pittoreske dorpjes tegen een groene bergwand met panoramische uitzichten en verborgen strandjes.

Een geweldig uitzicht over de baai heb je als je de berg Vojak (1.398 meter) beklimt. Bij helder weer zijn zelfs de Alpen zichtbaar. De berg ligt in het Nationaal park Ucka, dat bestaat uit 160 km² ongerepte natuur, prachtige rotspartijen, bergtoppen, kleine dorpjes, zeldzame flora en fauna en indrukwekkende panorama’s. Je kunt zowel met de auto, de fiets als te voet de Vojak bergtop en de rest van het park verkennen. Wandelaars en fietsers kunnen kiezen uit vele paden. Sommige paden zijn educatief, anderen historisch of cultureel. Daarnaast zijn er ongeveer 50 hiking paden en 8 mountainbike paden. De mountainbike paden hebben samen een lengte van 160 kilometer.

Hoogtepunten

opatija promenade
De Lungomare
opatija
Opatija - het meisje met de zeemeeuw
brsec
Verborgen strandje bij Brsec
moscenicka draga
Moscenicka Draga
Opatija_hotel
Opatija
Rijeka markt
De markt van Rijeka
Rijeka Korzo
De Korzo - hoofdstraat van Rijeka
uitzicht Vojak
Uitzicht vanaf de berg Vojak

 Praktische informatie

> TIC / VVV

 

TIC Opatija

www.visitopatija.com

Ul. Maršala Tita 128
51410, Opatija

+385 51 271 310

 

> HOE KOM IK ER?
> LINKS EN APPS
Opatija