Kies je vakantie

ontdek @ mijnkroatie.com

+31 702173002

Mijn Kroatië tijdens de Corona 

Net als in de rest van de wereld wordt in Kroatië momenteel geprobeerd de tweede golf van het Covid-19 virus binnen te perken te houden.
Als reisspecialist volgen wij de ontwikkelingen in Kroatië voortdurend, maar ook de maatregelen en initiatieven in Nederland en België. Het is voor ons belangrijk dat onze reizigers gezond, veilig en ontspannen op reis kunnen naar Kroatië en daar spannen wij ons zoveel mogelijk voor in.
corona bevke

Wat gebeurt er met de boekingen?

Wanneer is er sprake van overmacht?

We spreken van een overmachtssituatie als het bijvoorbeeld gaat om de volgende maatregelen:

  • De grenzen van Kroatië zijn gesloten voor toeristen.
  • De grenzen van Duitsland, Oostenrijk en Slovenië zijn gesloten en doorreis naar Kroatië is niet mogelijk. Dit geldt uiteraard alleen als je van plan was met de auto door deze landen te reizen.
  • Er geldt een uitreisverbod vanuit Nederland / België.
  • Er is een langdurige (>3 dagen) quarantaine-plicht voor Nederlanders / Belgen na aankomst in Kroatië en je kunt geen gebruik maken van een uitzonderingsregel.*

Er is alleen sprake van overmacht als het zeer waarschijnlijk is dat de omstandigheden ten tijde van jouw reisdata nog steeds aanwezig zullen zijn. 

Een negatief reisadvies (code oranje) van de Nederlandse of Belgische overheid is geen overmacht in zichzelf, omdat dit advies kan zijn ontstaan door onvoldoende informatie bij deze overheden. Als code oranje geldt én het is bewezen dat de situatie ter plaatse niet veilig is voor reizigers, geldt dit wel als overmacht. De lokale informatie vanuit Kroatië moet dus in ogenschouw worden genomen.

*Er zijn diverse uitzonderingen op de maatregelen. Deze uitzonderingen veranderen regelmatig.

Nemen jullie nieuwe boekingen aan?

Ja, het is mogelijk een reis bij ons te boeken voor reisdata vanaf medio januari 2021 (in verband met het dringende advies van de Nederlandse overheid tot dan niet naar het buitenland te reizen). Met ons Zorgeloos boeken beleid kun je met een gerust hart een reis boeken zonder kans op financiële schade.

Ik wil graag boeken, maar ben bang voor financiële schade. Hoe regelen jullie dit?

Door ons Zorgeloos boeken beleid ben je bij ons in goede handen. In geval van overmacht kun je een pakketreis altijd kosteloos annuleren of omboeken. Als je alleen accommodaties boekt, zijn de annuleringsvoorwaarden ook soepel. Bovendien zorgen we voor een lage aanbetaling en is je geld veilig bij Mijn Kroatië. 

Is mijn geld veilig bij Mijn Kroatië?
Mijn Kroatië - bij KvK ingeschreven onder onze officiële bedrijfsnaam Mooie Besede - is een kleinschalige reisorganisatie. We zijn aangesloten bij de VvKR voor expertise en advies. Hier lees je meer over hoe we alles hebben geregeld.
 
Wat gebeurt er als de Corona crisis tijdens mijn reis opnieuw opleeft?

Als er tijdens je reis bijvoorbeeld een nieuwe uitbraak komt, er grenzen op slot gaan of de Nederlandse of Belgische overheid het reisadvies verandert (naar code oranje of rood), heeft dat natuurlijk direct effect op je vakantie. 

Wij houden de situatie voortdurend scherp in de gaten en blijven op de hoogte van zowel het Kroatische als Nederlandse nieuws. Als we merken dat er (verregaande) maatregelen op hand zijn in Kroatië, nemen wij binnen 24 uur contact op met onze reizigers. Wij informeren dan per email over de situatie, de consequenties daarvan voor jouw vakantie en we geven ons advies over hoe te handelen. 

We raden je aan om tijdens je vakantie ook zelf scherp te blijven en regelmatig de volgende informatiebronnen te controleren:

  • De reisapp van Buitenlandse Zaken en/of de website www.nederlandwereldwijd.nl
  • Meld je aan voor de 24/7 informatieservice van Buitenlandse zaken
  • Onze Q&A pagina over de Corona crisis waar we updates plaatsen
  • Onze Facebookpagina

Als Nederland of België tijdens jouw verblijf van de 'veilige lijst' van de Sloveense overheid wordt verwijderd, geldt er geen quarantaine voor jou als je al in het land bent. Dit geldt alleen als je nieuw binnen komt.

Wat gebeurt er als ik kort voor mijn reis Corona krijg?

Dan kun je uiteraard niet reizen. We raden je sterk aan om zelf te zorgen voor een reis- en annuleringsverzekering. Controleer goed de voorwaarden. Verzekeraar Allianz behandelt Corona bijvoorbeeld (momenteel) als ziekte; bij een positieve testuitslag, kan de reis worden geannuleerd en worden de kosten door de verzekeraar uitgekeerd als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten.

(Ben je ter plaatse en krijg je corona, dan zijn er diverse ziektekostenverzekeraars die dekking bieden. Controleer dit zelf bij de aanbieder van jouw zorgverzekering.)

Waar kan ik meer lezen over mijn rechten als reiziger?

Je kunt meer lezen op deze pagina op de website van de ACM Consuwijzer.

Wat is de huidige situatie in Kroatië?

De situatie in Kroatië

...

Welke maatregelen zijn genomen/versoepeld?

...

Websites en bronnen met accurate informatie
  • ...
Ons advies voor een reis naar Kroatië

...

Als je nog vragen hebt die we hier niet hebben beantwoord, kun je hier contact met ons opnemen.