Reizen in Kroatië; ontdek het land op jouw manier

Wanneer je in Kroatië bent, heb je vele mogelijkheden om door het land te reizen. De auto is daarvan de makkelijkste en snelste, maar lang niet altijd de leukste optie.

Hier zetten we op een rijtje hoe je je in Kroatië kunt verplaatsen.

// MET DE AUTO

De auto (of motor, camper, busje) is de snelste manier om in Kroatië te reizen en als je al je eigen auto bij je hebt, is het ook de makkelijkste optie.

Kroatië heeft voor de snelweg geen vignet-systeem. Bij de oprit van de snelweg krijg je bij een tolpoortje een ticket, dat je weer aanbiedt bij het verlaten van de snelweg. Je betaalt dus per rit een bepaald bedrag, afhankelijk van je afstand. Betaling is mogelijk met bankpas, creditcard of contant (euro's of kuna's). Actuele tarieven en alle voertuigcategorieën zijn hier te vinden. Voor de A2 Zagrab-Macelj vind je de informatie hier en voor de A8 en A9 in Istrië op deze website.

Het is mogelijk om de snelweg te vermijden en tolvrij door het land te rijden. Volg dan de gele verkeersborden. Groene borden verwijzen naar de snelwegen. Je vermijdt snelwegen het gemakkelijkst door op je navigatiesysteem tolwegen uit te schakelen.

Actuele verkeersinformatie over Kroatië vind je hier.

// MET DE TREIN
// MET DE BUS
// MEE RIJDEN
// LIFTEN
// MET DE FIETS