Kies je vakantie

ontdek @ mijnkroatie.com

+31 702173002

Reizen in Kroatië; ontdek het land op jouw manier

Wanneer je in Kroatië bent, heb je vele mogelijkheden om door het land te reizen. De auto is daarvan de makkelijkste en snelste, maar lang niet altijd de leukste optie.

Hier zetten we op een rijtje hoe je je in Kroatië kunt verplaatsen.

// MET DE AUTO

 

De auto (of motor, camper, busje) is de snelste manier om in Kroatië te reizen en als je al je eigen auto bij je hebt, is het ook de makkelijkste optie.

Kroatië heeft voor de snelweg geen vignet-systeem. Bij het betreden van de snelweg krijg je bij een tolpoortje een ticket, die je weer aanbiedt bij het verlaten van de snelweg. Je betaalt dus per rit een bepaald bedrag, afhankelijk van je afstand. Betaling is mogelijk met bankpas, creditcard of contant (euro's of kuna's). Actuele tarieven en alle voertuigcategorieën zijn te vinden op hac.hr/en/toll-rates/pricelist, voor de A2 Zagrab-Macelj op azm.hr en voor de A8 en A9 in Istrië op bina-istra.com

Het is mogelijk om de snelweg te vermijden en tol-vrij door het land te rijden. Volg dan de gele verkeersborden. Groene borden verwijzen naar de snelwegen. Je vermijdt snelwegen het gemakkelijkst door op je navigatiesysteem tolwegen uit te schakelen.

Actuele verkeersinformatie over Kroatië vind je hier.

// MET DE TREIN
// MET DE BUS
// MEE RIJDEN
// LIFTEN
// MET DE FIETS